مطالب سایت جنبه تجویزی ندارد و صرفا جهت اطلاع عمومی شما می باشد، قبل از هر اقدامی باید توسط پزشک متخصص ویزیت شوید.

گیاهان طبیعی که به عنوان ضد پیری استفاده می شود

گیاهان ضد پیری

امروزه استفاده از گیاهان و مکمل های گیاهی برای به تاخیر انداختن پیری در بین مردم بسیار مورد توجه است. حفظ سلامت کبد و کلیه نقش مهمی را در به تاخیر انداختن پیری دارد. تغذیه بطور مستقیم می تواند سلامت سلول ها را تحت تاثیر قرار دهد. مکمل های تهیه شده از گیاهان با حفاظت از سلول های در برابر عوامل نامساعد محیطی در به تاخیر انداختن پیری نقش ایفا می کنند. همچنین این مکمل ها، فلزات سنگین و مواد شیمیایی نامطلوب را از بدن حذف می کنند. رادیکال های آزاد بطور کلی در طی تنش های محیطی در بدن تولید می شوند و اثر مخربی روی سلول ها دارند. رادیکال آزاد می تواند منجر به پیری گردد بنابراین لازم است با افزایش مصرف مکمل های گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کنیم تا تخریب و پیری سلول ها را به تاخیر بیندازیم. در ادامه این مقاله به دسته ای گیاهان ضد پیری اشاره خواهیم کرد.

گیاهان ضد پیری

خار مریم

خار مریم دارای سیلیبین است که تحقیقات روی موش های صحرایی نشان می دهد (۱۰۰ میلی گرم/ کیلوگرم/در روز) می تواند به حذف مسمومیت های کبدی که در حضور آهن ایجاد شده است را کاهش دهد. سیلیبین به نقش مهمی را در پایداری آهن دارد و از افزایش آهن قابل جذب از طریق اکسیداسیون جلوگیری می کند. سیلیبین با جلوگیری از تنش های اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپید های غشا سلول از کبد محافظت می کند و احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مانند آرتریت و سرطان را کاهش می دهد. مصرف ۱۰ میلی گرم/کیلوگرم ویتامین سی به همراه خار مریم سیلیمارین به حذف سمیت سرب در کبد موشی که در معرض مسمومیت سربی و کادمیومی قرار داشته است کمک می کند. از آنجائیکه خار مریم با تنش های اکسیداتیو مقابله می کند، آن را جز دسته گیاهان ضد پیری طبقه بندی کرده اند.

چای سبز

پلی فنول هایی مانند کاتکین و فلاونول ها از خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی برخوردارند. چای سبز سرشار از پلی فنول و فلاونول است. چندین کاتکین در چای سبز وجود دارد و همین امر آن را جز دسته گیاهان ضد پیری قرار داده است. تحقیقات نشان می دهد بدلیل وجود این آنتی اکسیدان ها در چای سبز، مصرف این گیاه توانسته در جلوگیری از تخریب دی ان ای، بیماری های قلبی عروقی و سرطان نقش مهمی ایفا کند. یکی از کاتیکین ها به نام Epigallocatechin gallate (EGCG) از لحاظ خواص آنتی اکسیدانی ۱۰۰-۲۵ برابر قوی تر از ویتامین C و E عمل می کند. برای محافظت بدن از تنش های اکسیداتیو ما به شما مصرف چهار فنجان چای سبز بدون کافئین را پیشنهاد می کنیم.

سیر

از گذشته های بسیار دور استفاده از سیر بعنوان گیاهی برای مقابله با بیماری ها و درمان عفونت ها بین مردم متداول بوده است، در واقع می توان آن را در دسته گیاهان ضد پیری قرار دارد. بررسی ها نشان می دهد سیر با داشتن ماده ای بنام آلیسین که یک ترکیب است در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها نقش بسزایی دارد. از جمله بیماری هایی که سیر می تواند به درمان آن کمک کند و از آن پیشگیری کند بیماری های قلبی و عروقی و سرطان های کولون، دستگاه گوارش و معده می باشد.

راز زیبایی زنان آرژانتینی!

سیرتوئین

سیرتوئین جز گیاهان ضد پیری نیست بلکه یک آنزیم موثر در به تاخیر انداختن روند پیری می باشد. قرار گرفتن آن در کنار رزوراترول (پلی فنول موجود در برخی گیاهان خاص که نقش آنتی اکسیدانی دارد و به پیشگیری از سرطان کمک می کند) طول عمر را افزایش می دهد. دژانراسیون در سلول های عصبی تحت تاثیر سطوح بالای سیرتوئین کاهش می یابد. با استفاده از یک رژِم غذایی با کالری کنترل شده می توانید سطح سیرتوئین را در بدن افزایش دهید و پیری را به تاخیر بیاندازید.

سایر گیاهان ضد پیری

کرن بری

زردچوبه، آقطی، کرن بری و جینکو بیلوبا نقش مهمی را در به تاخیر انداختن پیری نقش دارد و جز گیاهان ضد پیری محسوب می شوند.

به تاخیر انداختن پیری با گیاهان ضد پیری و تغذیه مناسب

برای به تاخیر انداختن پیری لازم است یکسری اصول را در زندگیتان رعایت کنید برای مثال آب زیاد بنوشید، به اندازه کافی استراحت کنید، از مصرف نوشیدنی های الکی خودداری کنید. در برنامه غذاییتان سبزیجات با برگ سبز، انواع مختلف توت و چربی های مفید مانند روغن ماهی را بگنجانید. از استرس ، سیگار کشیدن و مصرف فست فود که سبب افزایش تولید رادیکال آزاد در بدن می گردد خودداری کنید. رادیکال های آزاد اتم ها و مولکول های حاوی الکترون های ناپایدارند و مکمل های گیاهی به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند. بنابراین لازم است در ابتدا سبک زندگی سالم در پیش بگیریم و از مواد غذایی با سطح آنتی اکسیدانی بالا استفاده کنیم.

میزان آنتی اکسیدان های بدن را می توان با مصرف گیاهان ضد پیری، انواع ویتامین ها  مواد معدنی افزایش داد. گیاهان دارای خواص آنتی اکسیدانی زیادی در طبیعت وجود دارد کافیست با کمی تحقیق با آن ها آشنا شوید. مواد معدنی مانند روی و سلنیوم و ویتامین های A،B،C و E می تواند اثر مثبتی روی به تاخیر انداختن روند پیری داشته باشند. در کنار همه این موارد نکته های دیگری که برای به تاخیر انداختن پیری می توانید رعایت کنید اینست که در طی روز به اندازه کافی آب بنوشید و بدنتان را هیدارته کنید تا همیشه سالم و جوان بمانید. نکته بعدی پرهیز از شب بیداری است.

شب بیداری به شدت به پوست لطمه می زند. خوابیدن به بازیابی و سم زدایی بدن کمک می کند و تعادل بین هورمون ها برقرار می شود بهمین جهت خواب مناسب به همراه مصرف کافی آب و تغذیه مناسب می تواند به جوان ماندن شما کمک کند. نکته دیگر که باید برای به تاخیر انداختن پیری رعایت کنید اینست که مدام از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید و زیاد خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید. ورزش کنید و حتما هم بعد از ورزش دوش بگیرد تا سموم دفع شده از بدنتان از روی پوست پاک شد و منافذ پوست گردد تا براحتی نفس بکشد و دمنوش هایی از گیاهان ضد پیری تهیه کنید و بنوشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button