مطالب سایت جنبه تجویزی ندارد و صرفا جهت اطلاع عمومی شما می باشد، قبل از هر اقدامی باید توسط پزشک متخصص ویزیت شوید.

پروتز سینه

عمل جراحی پروتز سینه

عمل پروتز سینه یکی از بهترین روشهایی که می توانیم اندام مناسبی برای خود بسازیم است. این عمل به نام های دیگری همچون Augmentation Mammoplasty و ایمپلنت سینه نیز شناخته می شود. یک عمل پرطرفدار، برای افزایش حجم سینه که در طی سال ها، محبوبیت بسیاری بدست آورده است.

بیشتر کسانی علاقه مند به جراحی پروتز سینه هستند، به دلایل مختلفی حجم سینه های خود را از دست داده اند. برخی به دلیل شیردهی، برخی به دلیل بیماری سرطان، برخی به خاطر سوء تغذیه و کاهش و وزن و … . هر کدام از این دلایل می تواند خانم ها را به انجام پروتز سینه ترغیب نماید.

ما قصد داریم در این مطلب برای شما در مورد روش های عمل جراحی سینه، عمل جراحی پروتز سینه، انواع پروتز، مراقبت های بعد و قبل از عمل پروتز، جنس پروتز، مزایا و معایب پروتز و … صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید تا در این خصوص اطلاعات کافی بدست آورید.

پروتز سینه از چه موادی ساخته می شود و چیست؟

پروتز ها در اصل نوعی پوشش سیلیکونی دارند، که درون آنها توسط سرم نرمال سالین پر شده است. یکی از دلایل استفاده از این سیلیکون ها، استفاده از پوشش سیلیکونی بدون نیاز به مایع درون آن، و انتقال آن به درون سینه از طریق سوراخ کوچکی که بر روی پوست سینه ایجاد شده بود.

پس از آن درون این محفظه سیلیکونی را از مایع پر می کردند. اما متاسفانه استفاده از این روش، منجر می شد تا بیمار احساس کند درون سینه اش اب جمع شده و هنگام حرکت، احساس خوبی به او دست نمی داد.

از طرف دیگر پس از مدت زمانی که پروتز سینه با این روش انجام شد، ناحیه پوشش سیلیکونی چروک می خورد، و پاره شده و سرم آن خالی می گردید.

چه افرادی می توانند اقدام به جراحی پروتز نمایند؟

این عمل در اصل نوعی جراحی انتخابی  به شمار می رود. از این رو افرادی که قصد دارند اقدام به پروتز سینه نمایند، باید تمامی نکات پیش از عمل را رعایت کنند. بهترین افراد برای انجام این عمل، خانم هایی می باشند، که سیگاری نیستند. از سلامت برخورداراند، انتظارات واقع بینانه از جراحی دارند، و پوستی با خاصیت ارتجاعی خوب دارند.

اگر از تمامی دستورات قبل و بعد از عمل پروتز سینه پیروی کنید، می توانید تاثیر بسیار زیادی از نتیجه عمل بدست آورید.

آیا انجام عمل پروتز برای سینه درست است؟

همه ما شاهد این مسئله هستیم که افراد بسیار زیادی امروزه به دنبال روش های زیباسازی یا عمل های جراحی مختلف می باشند. عمل پروتز سینه نیز همچون دیگر جراحی ها، بیشتر به درخواست بیمار انجام می شود. همیشه این افراد به دنبال حجم بخشی  به سینه نیستند، در برخی موارد نیز به دنبال برطرف کردن ایرادات در سینه خود می باشند.

مسلما این دسته از جراحی ها نیز، همچون دیگر عمل های زیباسازی، عوارضی را با خود به همراه دارند. از این رو باید پیش از جراحی، اطلاعات لازم را در این خصوص بدست آورید.

جنس پروتز های فعلی چیست؟

بیشتر پروتز هایی که امروزه در عمل بزرگ کردن سینه استفاده می شود، پوشش های سیلیکونی هستند که درون انها را با ژل سیلیکون پر می کنند.

اندازه این پر شدگی در سیلیکون بسته به درخواست بیمار متفاوت است. جنس پروتز هایی که برای پروتز سینه استفاده می شود، ممکن است زبر یا صاف باشد.

شکل انها نیز متفاوت است و برخی گرد و برخی شبیه به یک قطره اشک هستند. همه این تنوع در جنس و شکل پروتز، بسته به انتخاب بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.

آیا خالی شدن ژل در بدن، به بافت سینه آسیب خواهد رساند؟

باید بگوییم خیر. این ژل هایی که به نام سرم نرمال سالین در پروتز سینه استفاده می شوند، پس از خروج از محفظه، در بافت پخش شده و قابلیت جذب شدن دارند. از این رو بر روی سینه باقی نمی مانند.

آیا پروتز فقط برای سینه استفاده می شود؟

باید بگوییم خیر. افراد بسیاری می توانند اقدام به استفاده از پروتز نمایند. مثلا کسی که در اثر تصادف، قسمتی از استخوان حفره چشم، یا استخوان جمجمه اش از بین رفته باشد، می تواند از پروتز استفاده کند. علاوه بر آن از پروتز برای زیبایی و برجسته نمودن گونه نیز استفاده می شود.

پروتز سینه در دو نوع مدپوری و سیلیکونی وجود دارد. مدپوری، در اصل ماده ای مصنوعی است که دارای حالتی حفره دار می باشد. پس از قرار دادن آن درون محل مورد نظر، بافت به داخلش نفوذ کرده و از آنجایی که تمامی سلول های خونی قادر هستند وارد این بافت شوند، احتمال عفونت در این نوع پروتز بسیار کم است.

آیا می توان پس از پروتز سینه اقدام به شیردهی نمود؟

باید بگوییم به هیچ عنوان پروتز در شیردهی تاثیر ندارد. زیرا معمولا پروتز را در دو ناحیه خاص استفاده می کنند. یکی بر زیر بافت پستان و دیگری زیر بافت عضلات پستان. به هیچ عنوان با پروتز سینه خون رسانی به سینه تغییر نخواهد کرد.

اگر خانمی به صورت ذاتی قادر به شیردهی باشد، پس از انجام پروتز سینه نیز می تواند این عمل را به خوبی انجام دهد. البته برخی از خانم هایی که اقدام به عمل سینه نموده اند، بیشتر ترجیح می دهند تا از شیر خشک یا مکمل ها به جای شیر مادر به فرزند خود دهند.

البته این خصلت و عمل در خانم هایی که اقدام به پروتز سینه نکرده اند، نیز وجود دارد. به فرزند خود از شیر مادر نمیخورند. پی باید با اطمینان خاطر بیان نماییم که هیچ کدام از برش های جراحی سینه، مانع از شیردهی به فرزند نمی شود. حتی پروتز هایی که در زیر عضله پستان انجام می شوند هم، دارای نوعی لایه محافظ هستند که بین مجزای شیری و پروتز سینه قرار می گیرد.

انجام پروتز در آینده ایجاد مشکل خواهد کرد؟

اگر بخواهیم در مورد عوارض پروتز سینه صحبت کنیم، باید بگوییم تا کنون هیچ مشکل خاصی گزارش نشده است. فقط کسانی که اقدام به پروتز می نمایند، باید حتما برای رادیوگرافی، رادیولوژیست، و سونوگرافی مراجعه نمایند. البته با وجود پروتز، کمی روند سونوگرافی و ماموگرافی با مشکل مواجه خواهد شد.

دوام پروتز سینه چقدر است؟

تا زمانی که ضربه ای به پروتز وارد نشود، هیچ گونه آسیبی به آن نخواهد رسید. از این رو باید مراقب محل پروتز شده باشید. لامز به ذکر است که هر از چند گاهی بسته به شرایط مختلف نیاز به عمل سینه جهت تعویض پروتز است.

عوارض پروتز گذاری چیست؟

هر نوع بیماری برای خود عوارض خاصی به دنبال دارد. بدن تردید پروتز سینه هم از این عوارض مستثنی نخواهد بود. این عوارض به دودسته دراز مدت و کوتاه مدت تقسیم می شوند. یکی از شایعترین عوارض پروتز، عفونت است. هر جسم خارجی که وارد بدن شود، بی تردید عفونت با خود به همراه خواهد داشت.

از جمله عوارض دراز مدت پروتز، کپسولار کانترکچر می باشد. زمانی که یک بافت خارجی وارد بدن میشود، بدن لایه ای برای محبوس کردن آن تشکیل داده و آن را به دور بافت خارجی می پیچاند. همین مسئله منجر می شود تا بافت های کلاژنی اطراف پروتز، منقبض شده و پروتز را تحت فشار بگذارند.

فشار ناشی از کلاژن ها، شکل پروتز سینه را تغییر داده و به دنبال آن، شکل سینه نیز تغییر خواهد کرد و به شکل بدی در خواهد آمد. این مشکل، درد را نیز برای ناحیه سینه به دنبال خواهد داشت. پس اگر با نامنظمی در شکل سینه رو به رو شدید، بدانید مشکلی برای پروتز رخ داده است.

در اصل پروتز سینه یک نوع عمل ایمن به شمار می رود، در صورتی که توسط یک متخصص و پزشک با تجربه صورت پذیرد. اما این نوع عمل سینه هم با خود عوارض جانبی به همراه خواهد داشت. اگر پیش از انجام عمل پروتز، به پزشک متخصصی مراجعه نمایید و تمامی آمادگی های پیش از عمل و پس از عمل را رعایت کنید، می توانید از بروز این عوارض تا حدود زیادی پیشگیری نمایید. از طرف دیگر باید با هر گونه عوارض این جراحی آشنا شوید، تا بدانید در صورت بروز هر کدام، چه واکنشی باید نشان دهید.

آیا اندازه پروتز را باید بیمار مشخص کند؟

معمولا در این خصوص همفکری بیمار و پزشک، تعیین کننده اندازه پروتز می باشد. البته استاندارد هایی وجود دارد که باید در خصوص جراحی پروتز، به آن توجه شود. یعنی تناسب دور سینه با دور باسن. ولی در ایران معمولا خانم ها بیشتر به دنبال انجام پروتز سینه بزرگتر می باشند.

میزان شیوع آسیب های بعد از جراحی پروتز چقدر است؟

باید بگوییم آمار مشخصی در این خصوص وجود ندارد. برخی میزان شیوع آسیب را بین ۳ تا ۳۰ درصد بیان نموده اند. ولی من معتقدم ۳ درصد بیشتر با واقعیت هماهنگ است.

خانم هایی که به دلیل سرطان سینه، بافت سینه خود را از دست داده اند قادر به پروتز هستند؟

در پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم نه تنها به دلیل سرطان، بلکه بسیاری از خانم ها به دلایل مادرزادی دچار مشکلاتی در فرم سینه های خود هستند. نوعی عدم تقارن. در این حالت پروتز سینه می تواند منجر به بازسازی سینه آنها شود.

باید ابتدا سینه را پاکسازی نمود، یعنی بافت های اضافه را برداشت و اقدام به پروتز نمود. اما اگر پروتز را به تنهایی زیر پوست قرار دهیم، به راحتی قابل لمس خواهد بود. از این رو بهتر است در کنار پروتز سینه از روش تزریق چربی، اقدام به ترمیم سینه نمایید. تا حالت طبیعی تری بدست آید.

در این روش معمولا چربی از ناحیه شکم خارج می شود، و بسیار با بافت سینه هم جنس است. پس از آن چربی به بافت سینه تزریق شده و پس از رسیدن به ضخامت مشخص، پروتز سینه را در زیر آن استفاده می نماییم.

البته بهتر است برای استخراج چربی، از ناحیه تحتانی شکم مخصوصا در خانم هایی که زایمان داشته اند، استفاده نمود. اگر پس از تزریق شکل سینه مشخص شد، نیازی به پروتز نخواهد بود. اما اگر نتواند به میزان لازم در شکل دهی به سینه کمک کند، می توان از سیلیکون استفاده کرد.

تزریق چربی بهتر است یا پروتز سینه

 برای تزریق چربی باید بیش از ۳۰۰ سی سی چربی وجود داشته باشد. بدست آوردن آن بسیار سخت و دشوار است. از طرفی ممکن است بدن بیمار این همه حجم از چربی را نداشته باشد.

یک ویژگی دیگری که تزریق چربی به دنبال دارد، جذب آن به بدن است. مثلا اگر ۱۰ سی سی تزریق شد، تنها ۳ سی سی آن در بدن باقی می ماند.

از این رو نمی توان گفت تزریق چربی برای سینه، روشی مناسب به شمار می رود. مسلما پروتز سینه بهتر بوده و از هزینه کمتری برخوردار است.

چه مدت زمان برای بهبود پروتز لازم است؟

بهبود پروتز بین یک هفته تا دوهفته زمان خواهد برد. بخیه ها معمولا برای بستن برش استفاده می شوند، و قابلیت جذب دارند. از این رو نیازی به کشیدن نخواهد بود. اما محل برش باید تا یک هفته به صورت مداوم پانسمان شود. در پروتز سینه فقط هفته اول سخت و دشوار است.

بیمار باید فعالیت های خود را تا چند هفته محدود کند. از انجام کارهای سنگین دوری نموده و به هیچ عنوان ورزش نکند. پس از یک هفته می توان به کارهای روزمره بازگشت. اصولا بروز ورم بعد از پروتز سینه امری طبیعی است، و تا شش ماه پس از جراحی ادامه می یابد. از این رو نتیجه نهایی پروتز سینه را می توان پس از بهبود کامل و جوش خوردن برش ها مشاهده نمود.

آیا می توان ناحیه برش را ترمیم کرد؟

روش های مختلفی برای استفاده از پروتز وجود دارد، می توان از راه زیر بغل، از طریق برش در ناحیه هاله سینه، از زیر سینه و … اقدام به پروتز سینه نمود. ولی از راه زیر بغل روش مناسبی به نظر نمی رسد. زیرا سیلیکون به دقت جایگذاری نخواهد شد.

ولی روش های دیگر مناسب هستند در برش زیر سینه، تنها خط کمرنگی از برش باقی می ماند. در روش هاله سینه نیز برش کمتر دیده می شود. البته باید در روش دور هاله، به قطر سیلیکونی که وارد بدن می شود نیز توجه ویژه ای نمود.

اقدامات پیش از عمل پروتز سینه

اگر از داروی خاصی استفاده می کنید، بهتر است پیش از اقدام به پروتز پزشک خود را در جریان بگذارید. در برخی مواقع لازم است بیمار مصرف برخی داروها را قطع نماید یا دستور مصرف آنها را تغییر دهد. ده روز قبل از پروتز سینه باید از مصرف آسپرین، داروهای ضد التهاب، فرآورده های اسپرین، مکمل های گیاهی و.. خودداری شود.

انجام آزمایش های ماموگرافی و .. نیز پیش از عمل ضروری می باشد. اگر سیگار مصرف می کنید، باید دو هفته قبل از پروتز سیگار را کنار بگذارید.

ریکاوری پس از پروتز چگونه است؟

پس از جراحی، سینه شما با کمک گاز، پوشانده خواهد شد. باید استراحت کنید، نباید وسایل سنگین تکان دهید، مسکن هایی همچون استامینوفن درد شما را تسکین خواهد داد. علاوه بر آن می توانید از پزشک خود برای کاهش درد پروتز سینه مسکن دریافت کنید.

ممکن است پس از جراحی در اطراف محل، تورم ایجاد شود. نباید نگران باشید. زیرا این تورم ها، به زودی بهبود می یابند و زخم های آن نیز ناپدید خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button